Китайският квартал в Лос Анджелис, САЩ, претърпя много промени, тъй като имигрантите

...
Китайският квартал в Лос Анджелис, САЩ, претърпя много промени, тъй като имигрантите
Коментари Харесай

Ето как живеят китайските имигранти в Лос Анджелис

Китайският квартал в Лос Анджелис, Съединени американски щати, претърпя доста промени, така като имигрантите от континентален Китай се причислиха към тези от Хонг Конг, Тайван и Югоизточна Азия, разказва разказва Voice of America (VOA).

Общността там нараства и се е разширила до предградията.  Най-гъсто обитаемоте китайски региони на Лос Анджелис са източните покрайнини.

Много от имигрантите живеят и работят в историческия китайски квартал в центъра на Лос Анджелис. 

Например на Джени й липсва кучето в Китай и майка й, която ще се причисли към тях по-късно, само че въпреки всичко тя е щастлива в Лос Анджелис.

Тя споделя, че Америка, която си е представяла, е място, което не е доста безвредно, само че в този момент, когато към този момент живее тук, усеща, че е безшумно и умерено място.

Друг претендент за леговище от Китай, Ли Делонг, работи като снабдител на храна с кола чартърен.

Той споделя, че съгласно него Съединени американски щати са страна на имигранти. Всички разнообразни етноси си живеят в своите общности. 

Според него животът в Съединени американски щати е по-добър, в сравнение с в Китай.

" Хората не са оптимисти за бъдещето, изключително откакто Си Дзинпин пристигна на власт. Китайската стопанска система понижава " , споделя той.

Вълните от китайски имигранти, идващи в Лос Анджелис през годините, са получавали помощ от разнообразни доброволчески групи, най-вече формирани от китайци, пристигнали преди тях.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР